Van proberen kan je leren

Juf Samira

Ik ben juf Samira en op 18 september vier ik mijn verjaardag.

Jules, onze klaspop, en ik heten jullie welkom in de eerste kleuterklas.
Samen met mijn man Raf en onze twee tienerdochters Imke en Wenke woon ik in Martenslinde. 3 geitjes en twee Britse korthaar katten, Malou en Minoush, maken ons gezinnetje compleet.
In mijn vrije tijd trek ik regelmatig mijn loopschoenen aan en kan ik ook genieten van een goed boek. Koken en bakken doe ik heel erg graag. Ook ben ik vaak achter mijn computer te vinden, op zoek naar leuke activiteiten voor in onze klas.

Kleuterjuf zijn is mijn droomjob. Al van kleins af aan vertelde ik tegen iedereen die het horen wilde: later word ik kleuterjuf! En zo geschiedde, in 2000 maakte ik mijn grote droom waar en studeerde ik af als kleuterjuf. 20 jaar later ga ik nog elke morgen met evenveel plezier naar mijn klas. 

Ik geniet ervan om met kinderen te werken omdat ze zo spontaan en eerlijk zijn. Het is mooi om te zien hoe mijn kleuters evolueren doorheen het schooljaar. En dat ik hieraan een steentje kan/mag bijdragen, geeft me heel veel voldoening.
Na jaren in de tweede kleuterklas te staan, ontferm ik me nu over de kleinsten van onze school. De eerste schooldag is voor veel kleuters en hun ouders erg spannend. Hier en daar rolt er al eens een traantje. De droevige gezichtjes veranderen echter snel in pretoogjes als ze de nieuwe klas en het speelgoed mogen ontdekken.
Ik hoop dat als de kleuters later groot zijn, ze met plezier terugdenken aan de eerste kleuterklas bij juf Samira.

Juf Kristien


Ik ben Kristien Delva. Samen met mijn partner Robin, onze dochter Anna en zoontje Jakob wonen wij in Martenslinde. We zijn er allebei opgegroeid en na enkele tussenstops zijn we er terug thuis. Het liefste doe ik samen met hen uitstapjes maar kan ik ook gewoon genieten van het samen gezellig thuis zijn. Ik kom tot rust in de natuur en probeer er ook zoveel mogelijk tijd te besteden door wandelingen te maken of samen met mijn kinderen er te ravotten. Sinds kort volg ik ook een cursus ‘Groene vingers’ waar ik allerlei tips en tricks leer voor in de tuin. Goede muziek en lekker vegetarisch eten maken me ook vrolijk. Een leuk concert of een etentje zal ik dus niet snel afslaan. Toen ik nog een tiener was besefte ik dat ik graag tussen de kinderen was. Ik begon te babysitten en werd leidster van de KLJ. Beetje bij beetje werd duidelijk dat ik hier mijn job van wou maken en ik koos om te studeren voor kleuterleidster. Al gauw bleek dit een goede keuze te zijn en voelde ik dat dit mijn passie was. Het zorgen voor kinderen, hen veilig en geborgen laten voelen en hen helpen met hun ontwikkeling vond ik erg boeiend en fijn. In 2010 studeerde ik af en begon mijn loopbaan in het onderwijs. Ik combineerde mijn job met een avondstudie voor zorgcoördinator die ik later ook behaalde. Met heel veel plezier gaf ik ook les in de kleuteracademie te Bilzen, ’t Kwasteeltje. Maar toen ik mama werd, wou ik mijn tijd buiten school graag aan mijn gezin geven. Nu de kindjes een beetje groter worden, vind ik wel opnieuw de tijd om af en toe een knutselkampje te geven in de schoolvakanties. Ik werkte in verschillende scholen als kleuter- en zorgjuf. De laatste jaren had ik mijn eigen klas in ’t Walnootje te Bilzen. Ik ben er nog steeds halftijds juf van de eerste kleuterklas en combineer dit met mijn job als ambulante leerkracht in deze school. Al snel voelde ik er mij thuis en vertoef ik met heel veel plezier tussen de kleuters van juf Samira en juf Ingrid. Ik sta maandag in de klas van juf Samira en vrijdag in de klas van juf Ingrid. Ook ben ik de bewegingsjuf van alle kleuters. Ik start en eindig mijn week dus in deze leuke en warme school.