Kleuters zijn de beste filosofen die er zijn

Juf Ingrid

Ik ben juf Ingrid. In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen en wandelen met het gezin.  Ik hou van gezellig samen zijn met vrienden en familie.  

Juf zijn is een droomjob omdat ik het prachtig vind hoe ik de kinderen in mijn klas zie groeien en openbloeien.  Dat ik deel mag uitmaken van hun ontdekkingstocht in onze grote wereld. Dat ik de kleuters mag inspireren om hun talenten te ontwikkelen en hun mag begeleiden tijdens dit groeiproces.  
Om hen te leren zichzelf te zijn en de ander te nemen zoals hij is. Ik wil ze laten voelen dat er voor iedereen een plaatsje is in mijn klas. Elke overwinning hoe klein die ook is, een glimlach, of een knuffel van een kleuter geeft me een warm gevoel. 

Juf Kristien

Ik ben Kristien Delva. Samen met mijn partner Robin, onze dochter Anna en zoontje Jakob wonen wij in Martenslinde. We zijn er allebei opgegroeid en na enkele tussenstops zijn we er terug thuis. Het liefste doe ik samen met hen uitstapjes maar kan ik ook gewoon genieten van het samen gezellig thuis zijn. Ik kom tot rust in de natuur en probeer er ook zoveel mogelijk tijd te besteden door wandelingen te maken of samen met mijn kinderen er te ravotten. Sinds kort volg ik ook een cursus ‘Groene vingers’ waar ik allerlei tips en tricks leer voor in de tuin. Goede muziek en lekker vegetarisch eten maken me ook vrolijk. Een leuk concert of een etentje zal ik dus niet snel afslaan. Toen ik nog een tiener was besefte ik dat ik graag tussen de kinderen was. Ik begon te babysitten en werd leidster van de KLJ. Beetje bij beetje werd duidelijk dat ik hier mijn job van wou maken en ik koos om te studeren voor kleuterleidster. Al gauw bleek dit een goede keuze te zijn en voelde ik dat dit mijn passie was. Het zorgen voor kinderen, hen veilig en geborgen laten voelen en hen helpen met hun ontwikkeling vond ik erg boeiend en fijn. In 2010 studeerde ik af en begon mijn loopbaan in het onderwijs. Ik combineerde mijn job met een avondstudie voor zorgcoördinator die ik later ook behaalde. Met heel veel plezier gaf ik ook les in de kleuteracademie te Bilzen, ’t Kwasteeltje. Maar toen ik mama werd, wou ik mijn tijd buiten school graag aan mijn gezin geven. Nu de kindjes een beetje groter worden, vind ik wel opnieuw de tijd om af en toe een knutselkampje te geven in de schoolvakanties. Ik werkte in verschillende scholen als kleuter- en zorgjuf. De laatste jaren had ik mijn eigen klas in ’t Walnootje te Bilzen. Ik ben er nog steeds halftijds juf van de eerste kleuterklas en combineer dit met mijn job als ambulante leerkracht in deze school. Al snel voelde ik er mij thuis en vertoef ik met heel veel plezier tussen de kleuters van juf Samira en juf Ingrid. Ik sta maandag in de klas van juf Samira en vrijdag in de klas van juf Ingrid. Ook ben ik de bewegingsjuf van alle kleuters. Ik start en eindig mijn week dus in deze leuke en warme school.